Naturalne sery wędzone

Naturalne sery wędzone

Polskie góry należą kategorycznie do najpiękniejszych miejsc na Ziemi. Różnorodność przyrody, tajemniczość górskich jaskiń i wąwozów i niedostępność to jedynie niektóre walory tych obszarów. Jest jeszcze góralska kuchnia, niezwykle wyszukana i oryginalna i zmysły całą gamą zapachów i smaków. Szczególne miejsce w menu zajmują sery góralskie. Przedsiębiorstwo Marfor z Bażanowic koło Cieszyna, to dwadzieścia lat tradycji w ważeniu serów i oscypków. Tradycyjne technologie i metody produkcyjne oparte na starych, wypróbowanych recepturach, przekładają się na wyjątkowy smak i aromat. W naszym asortymencie znajdują się wyrafinowane Marforki, zarówno w plastrach, jak i różnych zalewach, kuszące wzrok i żołądek wędzone Faruki i Warkoczyki, i cieszący się niesłabnącą popularnością serek Cieszynianka. Wszystkie wyrabiane ręcznie i wędzone naturalnym dymem z drzew olchowych i bukowych.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 7 (ostatnio: 27.09.2024 02:46:40)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz